Online Kayıt

Ön kayıt formu ile kayıt ol, iletişime geçelim.

Kayıt Ol
ideal yurtları whatsapp

Artık Üniversiteliyiz

Artık Üniversiteliyiz BLOG
ideal saat ikon 2021-04-27

Artık Üniversiteliyiz

Artık Üniversiteliyiz

Artık Üniversiteliyiz

İlkokul ile beraber adım attığınız geleneksel eğitim hayatınızda, lisenin son sınıfına dek yürümeye ve hatta kimi zamansa koşmaya devam ettiniz. Bu serüveni sona erdirip emeklerinizin karşılığını almak için çok ama çok çalıştınız. Artık nihayet üniversitelisiniz. Hayatınızda şimdi sizler için yepyeni bir dönem, yepyeni bir kapı aralanıyor. Bu heyecan verici dünyaya adımınızı attığınız o ilk andan itibaren eğitimle ilgili bütün kalıpları ve zincirleri arkanızda bırakacaksınız. Üniversitede son derece özgür bir eğitim formuyla tanışma şansı bulacaksınız. Giydiğiniz kıyafetlerden derslere katılımınıza, derslerin içeriğinden hocaların niteliğine kadar bütünüyle yenilenmiş bir dünyaya "merhaba" diyeceksiniz. Üniversiteyi kazanmak, gerçek anlamda hayatınızda bir kırılma noktası yaratacaktır. Lisede ve öncesinde sizi bir öğrenci olarak rahatsız eden ve sadece o büyük sınava odaklı baskının yükünden artık kurtulma zamanı geldi! Burada okumayı bizzat tercih ettiğiniz ve ileride yapmak istediğiniz alana dair kapsamlı bir eğitim sizleri bekliyor. Bunun olabildiğince tadını çıkarmaya çalışın. Söz konusu eğitim size, hem teoriden hem de pratikten beslenen özgür bir alan sunacak. Eğitim hayatınızın sonunda nitelikli ve alanında yetkin bir mezun olarak bu kapıdan çıkış yapacaksınız.

Üniversiteyi hangi şehirde okuyacağınıza, hangi bölümde eğitim almak istediğinize tamamen siz karar vermelisiniz. Zincirlerinizi kırın ve kişiliğinize yön verecek bu çok özel döneme adım atmaya başlayın. Eğer üniversite okumak adına tercihinizi Ankara’dan yana yaptıysanız pek çok açıdan çok şanslısınız demektir. Özellikle Ankara erkek öğrenci yurtları açısından zengin bir şehirdir. Kampüs alanlarına yakın yerlerde bulunan yurtlar, üniversite hayatını daha da konforlu kılar. Üniversite günlerinizin çok daha verimli geçmesini istiyorsanız her şeyden önce konaklama konusunu bir sorun olmaktan çıkarmalısınız. Konaklama meselesini üniversiteye başlamadan önce çözen öğrenciler, o kritik adaptasyon dönemini çok daha başarılı ve mutlu şekilde geçirebilir.

Ankara Şehri Hakkında Genel Bilgiler

Sizin ve çevrenizin büyük beklentilerinizi karşıladınız ve artık üniversite okumaya hak kazandınız. Üstelik Türkiye’nin başkenti olan Ankara’yı kazanarak bu başarıyı daha da taçlandırınız. Öncelikle kendinizle gurur duyun ve ne kadar kıymetli bir başarıya imza attığınızın farkına varın. Türkiye’nin her bölgesinden milyonlarca gencin hayallerini süsleyen Ankara, üniversite okumak adına son derece ideal bir bölge. Şehre gelmeden önce Ankara hakkında genel anlamda bilgi sahibi olmak size önemli avantajlar sunar. Ayrıca konaklama ve yurt planları öncesinde Ankara’yı genel olarak tanımak kafanızda pek çok soru işaretinin cevaplanmasını sağlayacak, şehirde yapabileceklerinizin sınırlarını görmek adına da size doneler sunacaktır.

Ankara, Türkiye’nin en büyük ve en kalabalık ikinci şehridir. Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ve tek başkenti olmayı başaran Ankara’nın bilinen tarihi 10 bin yıldan eskidir. Hititlerden Perslere, Selçuklulardan Galatlara pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı için müthiş bir tarihi ve kültürel mirasa sahiptir. Aynı zamanda yakın dönem Türkiye tarihi açısından da kritik bir yerde duran Ankara’da gezilecek ve keşfedilecek yerler adeta başınızı döndürecektir. Üniversite öğrencileri bu büyük ve kalabalık şehirde gelişmiş ulaşım ağı sayesinde hiçbir problem yaşamaz. Özellikle metro ağının iyice genişlemesi, fakültelere olan ulaşımı kolaylaştırmıştır. Aynı durum konaklama, yeme içme ya da seyahat için de geçerlidir. Bir öğrenciyi mutlu edecek bütün olanaklara sahip Ankara’da 50’den fazla müze ile karşılaşabilirsiniz. Ayrıca tam bir kütüphane şehri olan Ankara’da kendinizi her anlamda geliştirme olanağı bulabilirsiniz. Türkiye’nin en kaliteli ve köklü üniversitelerini bünyesinde barındıran şehir, kendine has özel mutfağı, nefes alacağınız yeşil alanları, tarihi ve kültürel mekanları, festivalleri, spor salonları, aktivite ve etkinlikleri ile başınızı döndürecek yapıdadır.

Ankara'da Üniversite Okumanın Avantajları

Ulu önder Atatürk’ün naaşının yer aldığı Ankara, tahmin edileceği üzere bir bürokrasi şehridir. Şehirde insan profili, oldukça güven verir. Şehrin kültür düzeyi, size çok önemli ayrıcalıklar sunar. Tabii bu durum biraz da üniversitenize, bölümünüze ve kaldığınız öğrenci yurduna bağlıdır. Ankara’da özel üniversite ya da vakıf üniversitelerinde okumaya karar verdiyseniz, ne kadar isabetli bir tercih yaptığınızı anlamanız uzun sürmeyecektir. Ankara, Türkiye’nin ilk kurulan üniversitelerine ev sahipliği yapar. Dolayısıyla yeni nesil üniversitelerin aksine gerçek anlamda bir ruhtan ve gelenekten söz edebiliriz. Klasik anlamda üniversite geleneğini yıllardır sürdüren Ankara, çok yetenekli isimlerin yetişmesine olanak sağlamıştır. Özellikle hukuk, tıp, siyasal bilimler, uluslararası ilişkiler gibi bölümler bulunmaz bir nimettir. Diplomatik bir şehir olan Ankara, alanınızda kendinizi kolayca geliştirmenizi sağlayacak zemin sunar. Şehirdeki aktivite ve etkinlik sayısı, bu etkinliklerin içeriği ve niteliği, üniversitelerin sayısı, öğrencilerin profili de bunu doğrular niteliktedir. Ankara’da yer alan üniversiteler arasında Ankara Üniversitesi, ODTÜ, Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ön plana çıkar. Tüm bu üniversitelerin kendine has bir yapısı ve kültürü vardır ve bu üniversitelerde okumak başlı başına bir ayrıcalıktır. Türkiye’nin en önemli profesörleri, akademisyenleri bu şehirde bir araya gelmiştir. Usta isimlerden alacağınız eğitimler, sizi mesleğinizde ön saflara taşır. Ankara’da üniversite okumanın en önemli avantajlarından birisi ulaşım rahatlığıdır. Vakit geçirilecek yerlerin çeşitliliği, pek çok önemli şehre yakın olması, konaklama seçeneklerinin fazlalığı diğer avantajlar arasındadır. Diğer taraftan Ankara erkek öğrenci yurtları konusunda da sayısız opsiyon sunar. Bu opsiyonlar arasında hızlı ve doğru bir seçim yapmanız son derece önemlidir. Yurtların ve fakültelerin yakın olması da öğrenciler için ekstra bir avantaj olarak kabul görür. Ankara erkek öğrenci yurtları konusuna özel olarak değineceğiz, ancak dilerseniz önce Ankara’da üniversite okuyacak şanslı öğrencilere sunulacak tavsiyeler neler olabilir, daha yakından göz atalım.

Ankara'da Üniversite Okuyacaklara Tavsiyeler

Üniversitede geçireceğiniz güzel zamanları büyük ölçüde şehrin kalitesi belirler. Bir dünya şehri olan Ankara’da üniversite okumak, herkesin isteyeceği bir fırsattır. Zaten bu şehirde yer alan üniversitelere ait bölümlerin taban puanlarındaki çıta da bunun bir göstergesidir. İyi ve nitelikli bir eğitimin yanında donanımlı bir metropolde üniversite eğitimi almak istiyorsanız Ankara tercihini hiç düşünmeden yapabilirsiniz. Ankara’ya üniversite okumak için geliyorsanız, sakin ve huzurlu bir şehrin sizi karşılayacağından emin olabilirsiniz. Kendine has huzurlu bir atmosferi olan Ankara’da her şeyden önce yurt problemini çözmeniz gerekir. Genelde kampüs yapısında bulunan üniversitelerin yakınlarında KYK yurtları bulunsa da bunların kapasiteleri sınırlıdır. Bunun yanında daha konforlu bir yurtta konaklamak ve ihtiyacınız olan konforu sağlamak için özel yurtlara yönelebilirsiniz. Ankara erkek öğrenci yurtları konusunda araştırma yaptığınızda karşınıza pek çok seçenek çıkacaktır.

Üniversitede sizi farklı bir sınav ve not sistemi bekler. Aynı şekilde derslerinizi çok daha farklı bir atmosferde işleyeceksiniz. Birinci sınıfta tüm bu ön bilgilere sahip olarak şehre giderseniz uyum süreciniz kolaylaşır. Kimi derslerin 3 saat şeklinde blok olarak işlendiğini bilmelisiniz. Devamsızlık konusu lisede olduğu gibi sıkı kurallar çerçevesinde değildir. Bazı akademisyenler bu konuda özel olarak inisiyatif almaktadır. Amfi derslerinde alt ya da üst sınıflardan ve hatta başka bölümlerden öğrencilerle ortak dersleriniz olabilir. Bu da arkadaş çevrenizin genişlemesine olanak tanır. Arkadaşlık kurma süreçlerinde pek acele etmeyin. Zaman içinde zaten arkadaş grupları, ortak zevk ve eğilimlere göre şekillenecektir. Vize ve finallere son günlerde hazırlanmak ya da not ezberlemek dışında gerçek anlamda öğrenmeye odaklanın, çünkü üniversite bir alan eğitimi sunar. O eğitimden yoksun kalmanız, mesleğinizde sizi başarısız kılacaktır. Notlar için değil, sadece kendi mesleğiniz için öğrenmeye çalışmalısınız. Ankara karasal iklimin egemen olduğu bir şehir olduğu için bazı zorluklar yaşayabilirsiniz. Özellikle sıcak bir iklimden geliyorsanız mutlaka hazırlıklı gelmelisiniz.

Üniversitenin önemli bir fırsat olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bu nedenle de arkadaş ortamınızın ve imkanlarınızın tadını çıkarın. Her türlü aktiviteye dahil olmaya çalışın, sosyal becerilerinizi geliştirecek alanlara ilgi gösterin. Sizin için verimli olabilecek kişi ya da gruplarla etkileşim içinde kalın. Üniversitenin kütüphanesinden, spor salonlarından, araştırma merkezlerinden, havuzundan, sosyal tesislerinden yararlanın. Burada her şey sadece sizin için var, bunu unutmayın.

Üniversite Öğrencileri İçin Aktiviteler ve Etkinlikler

İster KYK yurtlarında isterseniz de özel yurtlarda kalın, ilk sene sizi biraz zorlayabilir. Ailenizden uzakta, sevdiklerinizi görmeden geçirdiğiniz aylar başta sizi bir nebze huzursuz edebilir. Fakat adaptasyon ve geçiş sürecini atlattığınız zaman sizi harika bir dönem bekler. Arkadaşlıklar oturmaya başladıkça hemen her gün kendinizi yeni bir etkinliğin içinde bulacaksınız. Hem üniversite hem de yurt yönetimi aktivite ve etkinlik konusunda size yardımcı olacaktır. Ankara erkek öğrenci yurtları denildiği zaman ön plana çıkan bazı özel yurtlar söz konusudur. Bu yurtların aktivite ve etkinlikler konusunda sizin için uygun olup olmadığına bakmalısınız. Gençlerle aynı dili konuşabilen, onların talep ve beklentilerine kulak veren yurtlara yönelmekte fayda vardır. Çünkü böyle yerlerde yurt içi özel aktiviteler, yarışmalar, spor organizasyonları ve etkinlikler öğrencilerin uyum sağlamasın hizmet etmektedir. Ankara’da yaşayan üniversite öğrencileri hafta sonlarında şehirdeki müzeleri, kütüphaneleri, spor salonlarını, konferans alanlarını, kültür merkezlerini, milli parkları, konser ve gösteri alanlarını ziyaret edebilir. Okul içinde ise henüz ilk haftadan itibaren sizi karşılayacak olan kulüpler, öğrencilerin kaynaşması adına pek çok faaliyet yürütür. Bağımsız öğrenci kolektifleri ile olabildiğince ilişki içinde kalın. Bu sizi her daim aktif bir öğrenci yapacaktır.

Ankara'da Erkek Öğrenciler İçin Yurt Seçenekleri

Ankara’ya üniversite okumak adına gelen öğrencilerin çok önemli bir bölümü buradaki devlet üniversitelerinde okur. Bu süreçte devlet yurtlarından yararlanmak isteyen öğrenciler olsa bile, olanakların fazlalığından dolayı özel yurtlar da her zaman ilk seçeneklerden biridir. Özellikle ilk sene uyum sürecindeyken konfordan uzak, gürültülü bir atmosferde kalmamak adına konaklama konusunda dikkatli davranılmalıdır. Ankara’da yer alan devlet yurtlarının bazıları Ulus, Bakanlıklar, Yenimahalle, Topraklık, Çankaya gibi yerlerdedir. Yine Çankaya başta olmak üzere şehrin pek çok noktasında özel yurtlar bulunmaktadır.

İdeal Öğrenci Yurtları'nın Sunduğu Hizmetler

Ankara erkek öğrenci yurtları arasında fark yaratan İdeal Öğrenci Yurtları, 25 yıllık deneyimi ile hizmet vermeyi sürdürür. Üniversitelerin yer aldığı noktalara son derece yakın ve merkezi bir konumda olması İdeal Öğrenci Yurtları’nın en önemli avantajıdır. Şehrin adeta kalbinin attığı yerde konumlanan yurt, size aile sıcaklığını ve samimiyetini profesyonel bir çerçeve içinde sunmayı başarır. Güler yüzlü personeli, hijyenik ortamı, öğrencilerin yaratıcı süreçlerini tetikleyen aktivite ve etkinlikleri, ders çalışmaya uygun verimli odaları, kesintisiz internet hizmeti, sağlıklı ve lezzetli yemekleri, çamaşır, ütü, TV, sağlık, spor gibi ayrıcalıkları ile İdeal Öğrenci Yurtları, Ankara’ya gelen üniversite öğrencileri için müthiş bir fırsat yaratır. Bu güzel atmosferin bir parçası olmak adına İdeal Öğrenci Yurtları ile dilediğiniz zaman telefon, sosyal medya ya da e-posta aracılığı ile iletişim kurabilirsiniz.

 

TÜM SAYFALARI GÖR
Tumblr
Pinterest
LinkedIn
Reddit
WhatsApp
VK
Telegram