Online Kayıt

Ön kayıt formu ile kayıt ol, iletişime geçelim.

Kayıt Ol
ideal yurtları whatsapp

Kız Öğrenci Yurdu Neler Sunmalı ?

Kız Öğrenci Yurdu Neler Sunmalı ? BLOG
ideal saat ikon 2020-12-29

Kız Öğrenci Yurdu Neler Sunmalı ?

Kız Öğrenci Yurdu Neler Sunmalı ?

KIZ ÖĞRENCİ YURDU NELER SUNMALI ?

Ailelerinden ayrı bir şekilde başta Üniversite öğrenimi olmak üzere eğitimlerini tamamlamak için farklı şehir, ilçe ve bölgelerde eğitimlerini sürdüren öğrenciler gerek masraflarını azaltmak gerekse daha güvenli ve düzenli bir ortamda kalabilmek için öğrenci yurtlarını tercih ediyor. Elbette bazı öğrenciler öğrenci yurdunda ikamet etmek yerine bir daire kiralayarak evde kalmayı da tercih ediyor.

Üniversite öğreniminin ilk yılında olan öğrenciler ise tercihlerini genellikle bir yurtta kalmaktan yana yapıyor. Bunun arkasında yatan en büyük neden ise maddi açıdan ailesine çok fazla yük olmamak ve ilk kez bulunduğu yeni bir şehirde okuluna yakın bir bölgede rahat bir konaklama gerçekleştirmek. Daha öncesinde Konya’da hiç bulunmamış ve şehrin yerleşimi hakkında pek fazla bilgi sahibi olmayan kız öğrenciler; tek başına bir eve çıkmak istememelerinin yanı sıra yemek, ulaşım gibi ihtiyaçların kolay karşılanabilmesi adına Konyadaki kız öğrenci yurtları arasından bir tercih yapıyor.

Konyadaki kız öğrenci yurtları arasından seçiminizi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Elbette ihtiyaçlarınız doğrultusunda bazı seçenekleri esneterek ilgili avantajı sunmuyor olsa da tercih edilebilecek başarılı yurtlar bulunuyor.

Güvenlik – Temel Gereksinim

Bilhassa kız öğrenci yurtları için güvenlik fazlasıyla önemli bir detaydır. Yalnızca can güvenliği açısından değil aynı zamanda bina güvenliğinin de yeterli olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Yurdun bulunduğu bölgenin güvenlik açısından risk oluşturmayan korunaklı bir muhit içerisinde yer almasına dikkat etmelisiniz.

Servis – İsteğe Bağlı Gereksinim

Elbette servis ihtiyacı herkes için gerekli değildir. Hatta bazı öğrenci yurtları okullara fazlasıyla yakın olmaları nedeniyle yürüme mesafesinde rahatlıkla ulaşım sağalma imkânınız dahi bulunabilir. Fakat yurt konum bakımından okula uzak ve otobüs vb. ulaşım araçları yaygın kullanılmıyorsa yurt yönetimi tarafından ikamet eden öğrenciler için servis imkânı sunulup sunulmadığını öğrenebilirsiniz. Konyadaki kız öğrenci yurtları genellikle okula yakın bölgelerde yer almaktadır.

Beslenme – Temel İhtiyaç

Yurt seçiminizi yaparken yurdun bir yemekhanesinin olup olmadığını araştırmalısınız. Bunun yanı sıra yemekhane tarafından sunulan yemeklerin aylık olarak ödemiş olduğunuz yurt ücretine dahil olmadığı, yemeklerin kalitesi gibi hususlara dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra ben kendin pişir kendin ye tarzını seviyorum diyorsanız bu imkânın yurt odalarında sunulup sunulmadığını öğrenmelisiniz.

Ders Çalışma ve Ortak Kullanım Alanları

Ev ve ailenizden ayrılmanızın temel sebebi olan eğitimini tamamlamak için yeni bir şehir ve kalacak yere ihtiyaç duyarken bir yandan da eğitim hayatınızda ki başarıya odaklanmalısınız. Bunun için yurt seçimi sırasında ders çalışmaya uygun odalarının olup olmadığı, ortak kullanım alanlarının bulunup bulunmadığı gibi detaylara göz atmalısınız.

Bunun yanı sıra tuvalet, banyo gibi alanların her öğrenciye açık bir şekilde ortak bir alanda mı toplandığı yoksa her odanın kendine özel alanları olup olmadığı da dikkat edilmesi gereken bir konudur. Eğer ortak kullanım alanı şeklindeyse temizliğinin düzenli yapılıp yapılmadığı ve hijyen konusunda ne kadar dikkatli olduklarını araştırmanızda fayda var.

TÜM SAYFALARI GÖR
Tumblr
Pinterest
LinkedIn
Reddit
WhatsApp
VK
Telegram