Online Kayıt

Ön kayıt formu ile kayıt ol, iletişime geçelim.

Kayıt Ol
ideal yurtları whatsapp

İdeal’den başarılı yangın tatbikatı.

İdeal’den başarılı yangın tatbikatı.

İdeal’den başarılı yangın tatbikatı.

ideal saat ikon 2016-12-17

Gaz sızıntısı, elektrik ve diğer etkenlerden oluşabilecek yangınlar ve bu durumların karşısında yapılması gerekenler hakkında personele bilgi verildi. Daha sonra yurt bahçesinde bir araya gelen personele uygulamalı olarak yapılması gerekler gösterildi. Üçer guruplar halinde yangına müdahalede bulunan personelin başarısı ve zamanlaması da dikkat çekti.

 

Yan-San Yangın Söndürme Sistemleri firma yetkilisi Metin Çağlayan, “Doğru zamanda yangına müdahale edilirse kontrol altına alınır. En sinsi yangınlardan biri trafo yangınlarıdır. Bu tür olaylarda ilk işlerden biri trafoyu kapatmak olmalı. Elektrik kesintisinden sonra el feneri yol bulma konusunda önemli bir araçtır. Yangın söndürme tüpüyle yangının çıkış noktasına müdahale edilecek.

 

Yangın söndürme tüpünün kontrolü 1 buçuk ay da bir yapılmalı. Bu tüp insanın bulunduğu yerdeki itfaiyesidir. Yangın sırasında personel, ikiye ayrılmalı. Bir grup yangına müdahale ederken diğer grup kişileri dışarı çıkarmalı. Gaz sızıntısı durumlarında da gazı dışarı süpürmeliyiz. 40 santimin altına inerek hayatta kalmamız mümkün olur. Girişi ve çıkışı da iyi bilmemiz lazım” dedi.

Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen tatbikatta yurt öğrencileri de balkondan izleyerek personeli alkışladı.

Kaynak: http://www.anadoludabugun.com.tr/ideal-den-basarili-yangin-tatbikati-21073

Tumblr
Pinterest
LinkedIn
Reddit
WhatsApp
VK
Telegram