Online Kayıt

Ön kayıt formu ile kayıt ol, iletişime geçelim.

Kayıt Ol
ideal yurtları whatsapp

Bir Üniversite Öğrencisini Ankara’da Nasıl Bir Hayat Bekliyor?

Bir Üniversite Öğrencisini Ankara’da Nasıl Bir Hayat Bekliyor? BLOG
ideal saat ikon 2021-04-26

Bir Üniversite Öğrencisini Ankara’da Nasıl Bir Hayat Bekliyor?

Bir Üniversite Öğrencisini Ankara’da Nasıl Bir Hayat Bekliyor?

Bir Üniversite Öğrencisini Ankara’da Nasıl Bir Hayat Bekliyor?

Kız ve erkek öğrencilere olağanüstü konaklama deneyimi sunan İdeal Yurtları, Ankara öğrenci yurtları denildiği zaman, pek çok yönüyle öne çıkıyor. Her yıl binlerce öğrencinin hayatını kolaylaştıran, temiz ve güvenli bir yaşam alanı sunan, kültürel ve spor etkinlikleri ile öğrencilerin üniversite yaşamında fark yaratan İdeal Yurtları, uzun yıllardan bu yana kaliteli hizmet anlayışını sürdürüyor. Peki, İdeal Yurtları’nda öğrencileri neler bekliyor? Ankara’da öğrenci olmanın avantajları nelerdir? Konuyla ilgili tüm merak ettiklerinizi sizler için derledik!

Ankara’da Öğrenci Olmak

Ankara öğrenci yurtları seçiminizi doğru bir şekilde yaptıktan sonra, bu kentte yaşamak size her açıdan avantaj sunar. Eskiden memur kenti olarak bilinen Ankara, artık bir öğrenci kentidir. Ülkemizin başkentinde üniversite okuma fırsatı yakalayan öğrenciler, Ankara’nın sunmuş olduğu güzelliklerden faydalanabiliyor. Ankara’daki üniversiteler, diğer illerdeki üniversitelere oranla daha büyük ve geniş kampüslere sahiptir. Buradaki üniversitelerin birçoğu, konum itibariyle merkezi yerlerde bulunduğundan dolayı, Ankara’nın neresinde yaşıyor olursanız olun, ulaşım sıkıntısı çekmezsiniz. Üniversitelerin yakınlarında çok sayıda kafe ve restoran vardır. Bu da okul çıkışlarında arkadaşlarınızla vakit geçirmenizi kolaylaştırır. Ankara’da üniversite okuyan öğrencilerin en uğrak yerlerinden biri olan Eymir Gölü, ayrı bir güzelliğe sahiptir. Burada arkadaşlarınızla veya bireysel olarak bisiklet turları yapabilirsiniz. Okuldan arta kalan vakitlerde tarihi ve kültürel bir geziye çıkmak istiyorsanız, Ankara Kalesi, Anıtkabir, Anadolu Medeniyetler Müzesi ve Etnografya Müzesi en iyi seçenekler arasındadır. Aynı zamanda Ankara’da piknik yapabileceğiniz, yürüyüşe çıkabileceğiniz harika alanlar da vardır. Bunlar arasında Bağlum Piknik Alanı, Kartaltepe Kent Ormanı, Mavigöl Mesire Alanı öne çıkıyor. Kısacası Ankara’da öğrenci olmak, hayatınızı doyasına yaşamanıza da izin veriyor.

Ankara’da Öğrenci Yurdu Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

İdeal Yurtları’nda öğrenci yaşamından söz etmeden önce, bir öğrenci yurdu seçerken dikkat etmeniz gerekenlerden bahsedelim. Bir üniversite öğrencisi olarak, öğrenci yurtlarında kalmak hayatınızı önemli ölçüde iyileştirebilir. Ev kiralamanın aksine yurtlar, diğer öğrencilerle kaynaşmanıza, arkadaşlık ilişkilerinizi güçlendirmenize ve yaşam kalitenizi yükseltmenize olanak tanıyor. Bununla birlikte öğrenci yurtları, maddi açıdan da tasarruf etmenizi sağlar. Ankara gibi büyük bir şehirde yurt arayışınız varsa, bazı temel noktalara dikkat etmenizi öneriyoruz. Bunlar:

İnternet Bağlantısı

İnternet, yaşamın her alanında gerekli olduğu için Ankara öğrenci yurtları seçiminiz sırasında da dikkat etmeniz gereken bir faktör. Kaldığınız yurtta hızlı ve istikrarlı bir internet bağlantısının olması, bir nevi zorunlu ihtiyaçtır. Üniversite öğrencisi olarak 7/24 internet bağlantısına ihtiyaç duyarsınız. Tüm araştırmalarınızı, ödevlerinizi internet olmadan tamamlamanız her şeyi kolaylaştırabilir. Aynı zamanda internet, ailenizle ve arkadaşlarınızla istediğiniz zamanlarda iletişimde kalmanız konusunda da önemlidir. Uzun süre kalacağınız yurdunuzu seçerken, tesisin güçlü bir internet bağlantısı sunduğundan emin olmalısınız.

Yer

Bir öğrenci yurdunda kalmaya karar vermeden önce, binanın üniversiteye ulaşımını ve yakınlığını da hesaplamalısınız. Ayrıca, Ankara’daki kültürel, sanatsal ve spor etkinlerinden en iyi şekilde faydalanmak için yurdunuzun konumu önemlidir. Okula gitmek için en az 1 saat seyahat etmenizi gerektiren öğrenci konutları, sizi strese sokabileceği gibi maddi açıdan da bütçenize zarar verebilir. Bu nedenle kampüse ve yurda servis imkânı bulunan ya da fakülteye yakın olan öğrenci yurdunu tercih etmek, her açıdan kolaylık sağlar.

Konfor

Türkiye’nin farklı şehirlerinden Ankara’ya üniversite okumak için gelen öğrenciler, aile evlerindeki konforu isteyebilirler. Bu nedenle Ankara öğrenci yurtları arasından, yeni ortamınıza kolay bir şekilde uyum sağlamanızı destekleyen, evinizdeki konforu aratmayan ve temizliğe dikkat eden firmalardan birini seçmelisiniz. İsteklerinize ve ihtiyaçlarınıza uyum sağlayan bir öğrenci yurdu, hayatınızı kolaylaştıracağı gibi kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayacaktır.

Güvenlik

Öğrenciler için barınma yerleri söz konusu olduğunda en önemli özelliklerden biri de güvenliktir. Okulda olduğunuz vakitlerde bazen bilgisayarınızı, nakit paranızı ve diğer önemli kişisel eşyalarınızı yurt odanızda bırakacaksınız. Kaldığınız yurdun yeterli güvenlik önlemleri alıyor oluşu, aklınızdaki tüm soru işaretlerini giderebilir. Böylece siz de derslerinize daha iyi konsantre olabilirsiniz. Ankara öğrenci yurtları seçiminizde sözleşmenizi imzalamadan önce, yurdun çevresinde güvenlik kameralarının ve güvenlik görevlisinin olup olmadığını, odalara giriş sırasında kullanılan kilit sistemini mutlaka incelemelisiniz.

Kolaylık

Aylarca öğrenci yurdunda kalacağınız için, bu da düzenli olarak yemek ihtiyacınız olacağı anlamına geliyor. Konaklayacağınız yurtta bir kafeteryanın bulunması veya düzenli olarak kahvaltı imkânı sunulması, beslenme ihtiyaçlarınızı gidermeniz konusunda kolaylık sağlar. Öğrenci yurdunuzda yemek derdini düşünmeden, derslerinize rahatça adapte olabilmeniz için kaldığınız yerin yiyecek konusunda olanaklarının olması önemlidir.

İdeal Yurtları’nın Sunduğu Olanaklar

Bir öğrenci yurdundan çok daha fazlası olan İdeal Yurtları, İstanbul, Konya ve Ankara şubeleri ile misafirlerine sıra dışı bir konaklama deneyimi vadediyor. Bunlardan bazılarına göz atalım:

Kahvaltı

Kahvaltının, günün en önemli öğünü olduğunu biliyorsunuzdur. Özellikle öğrenciler söz konusu olduğunda kahvaltı, daha da bir önem kazanıyor. İdeal Yurtları olarak bunun bilincindeyiz ve öğrencilerimize haftanın 6 günü boyunca ücretsiz olarak açık büfe kahvaltı imkânı sunuyoruz. Okula gitmeden önce güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlayan öğrencilerimiz, gün içinde daha enerjik oluyorlar. Bununla birlikte kahvaltı, daha iyi odaklanma ve ders başarısı konusunda ekstra faydalar sağlıyor.

Ring Servis

Ankara öğrenci yurtları denildiği zaman pek çok ayrıcalığı ile öne çıkan İdeal Yurtları, okula ulaşım konusunda da büyük bir avantaj sunuyor. Çoğu şubemizde geçerli olan bu ayrıcalık, yurttan kampüse ve kampüsten yurda rahatça ulaşmanıza yardım ediyor. Belirli saatlerde, firmamızın özel servisleri ile okula veya yurda kısa zaman içinde erişebiliyorsunuz.

Ücretsiz Wİ-Fİ

İnternet, artık herkes için gerekli olmaya başladı. Ancak, üniversite öğrencileri için internetsiz bir hayat düşünmek zordur. İletişim, teknoloji ve eğitim alanında büyük öneme sahip olan internet, öğrencilere hızlı bir şekilde proje ve ödevler konusunda ihtiyaç duydukları tüm bilgileri veriyor. Yurtlarımızda konaklayan öğrencilerimiz ise ücretsiz Wİ-Fİ sayesinde internet ihtiyaçlarını giderebiliyor.

Oda Temizliği

Temiz ve hijyenik bir yaşam alanı hem sağlık hem de kişisel refah için önemlidir. Ankara öğrenci yurtları arayışınız varsa, mutlaka temizlik konusunda hassas olan bir işletmeyi tercih etmeniz en doğrusu olacaktır. İdeal Yurtları, temizlik konusunda titiz ve düzenli bir yaklaşım sergiler. Öğrencilerin odaları, günün belirli zaman diliminde en iyi şekilde temizlenir. Böylece öğrencilerin tertemiz alanlarda yaşaması için uygun ortam hazırlanır.

Sağlık Hizmeti

Olası hastalık durumlarında en kısa sürede tedavi olmak, öğrencilerin iyileşmeleri ve normal yaşantılarına dönmeleri konusunda hızlılık sağlar. Özel bir sağlık kuruluşuyla anlaşmalı olduğumuzdan dolayı, öğrencilerimiz sağlık kontrollerini zaman kaybetmeden gerçekleştirebilirler. Bu durum, ailesinden uzakta bir yaşam süren öğrenciler için harika bir avantajdır.

TV Yayını

Boş zamanlarında TV izlemeyi seven öğrenciler, yurtlarımızdaki TV sistemleri ile keyifli vakit geçirebilirler. Ücretsiz olarak sunduğumuz bu olanak, öğrencilerimizin kendilerini adeta evlerinde hissetmelerini sağlıyor. 

Çamaşır-Ütü

Ankara öğrenci yurtları seçiminde ilk sıralarda yer alan İdeal Yurtları, öğrencilerin hayatını kolaylaştıran çamaşır ve ütü servisiyle de öne çıkmayı başarıyor. Yurtlarımızdaki ütü ve çamaşır makinelerinden, öğrencilerimizin ücretsiz bir şekilde yararlanmalarını sağlıyoruz. Öğrencilerimiz, günün herhangi bir zamanında çamaşır yıkatma ve ütü ihtiyaçlarını giderebiliyorlar.

Spor Salonu

Sporu bir yaşam tarzı haline getirmek isteyen ya da eğitimine devam ederken spordan geri kalmak istemeyen öğrencilerimiz için, pek çok şubemizde ücretsiz spor alanlarımız bulunuyor.

İdeal Mail

Yurdumuzda konaklayan bütün öğrencilere, idealyurtlari.com uzantısına sahip e-posta adresi tanımlıyoruz. Böylece öğrencilerimiz güvenli olarak e-posta gönderip alabiliyorlar.

Sinema Salonu

İdeal Yurtları ile öğrencilerimiz her alanda ayrıcalık yaşamaya devam ediyor. Sinema tutkunu öğrencilerin en sevdiği olanaklardan biri olan cep sinema salonlarımız ile filmler, gerçek bir sinema havasında izleniyor.

İdeal Kartvizit

Bütün öğrencilerimize bir jest yapıyor ve okudukları üniversite/bölüm bilgilerini içeren kartvizitleri, kendilerine hediye ediyoruz.

Parmak İzli Giriş

16. şubemizde bulunan parmak izli giriş sistemi ile diğer şubelerimizdeki kartlı giriş sistemi, öğrencilerin yurtlara güvenli bir şekilde giriş ve çıkış yapmalarını sağlıyor.

Güvenlik

Güvenlik, her yaşam alanında önemli olduğu gibi Ankara öğrenci yurtları için de önemlidir. İdeal Yurtları olarak; öğrencilerin güven içinde yaşamaları konusunda oldukça hassas davranıyoruz. Yurtlarımıza giriş çıkışlar bir kameralı video kayıt sistemi ile izleniyor. Bununla birlikte özel bir güvenlik şirketiyle de anlaşmalı olarak çalışıyoruz.

Çalışma Salonu

Üniversite öğrencileri için özel bir çalışma alanının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Yurtlarımızdaki benzersiz ve ferah çalışma salonu ile öğrencilerin rahat bir şekilde ders çalışmalarına olanak tanıyoruz.

Kafeterya

Trend tasarımlara sahip kafeteryamız sayesinde, öğrencilerimiz yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılarken, aynı zamanda keyifli vakit geçiriyorlar.

Basketbol Alanı

Şubelerimizin çoğunda yer alan basketbol sahası, basketbol oynamayı seven öğrencilerimiz için muhteşem bir aktivite alanıdır.

Raporlar

İdeal Yurtları, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla deprem ve yangın yönetmeliğine uygun şekilde tasarlanmıştır. Konuyla ilgili raporlarımız bulunmaktadır.

Futbol Alanı

Ankara öğrenci yurtları içinde futbol alanlarıyla da farkını ortaya koyan İdeal Yurtları, öğrencileri futbol oynama zevkinden mahrum bırakmıyor. 

Voleybol Alanı

Birden çok şubemizde yer alan voleybol alanlarımız ile öğrencileri voleybol oynamaya teşvik ediyoruz.

Öğrenci Kulübü

Öğrenci oylarıyla seçilen yurt temsilcilerimiz, herkesin keyifli ve eğlenceli vakit geçirmesini sağlamak amacıyla, kültürel ve sosyal etkinlikleri organize ediyor. Böylece tüm öğrencilerimiz, yıl boyu kültürel, sanatsal ve sosyal faaliyetlerle kaliteli zaman geçiriyorlar.

Peyzaj Bahçe

İdeal Yurtları olarak öğrencilerimize, açık havada dinlenme imkânı tanıyoruz. Bazı şubelerimizde bulunan peyzaj bahçeleri ile öğrenciler, günün yorgunluğunu atmak için doğanın tadını çıkarıyor.

İdeal Radyo

Ankara öğrenci yurtları içinde radyo etkinliğiyle de isminden söz ettiren İdeal Yurtları, öğrencilere www.radyo-ideal.com web sayfası üzerinden müzik dinleme fırsatı yaratıyor.

Turnuvalar

Dönemsel olarak şubelerimiz arasında düzenlenen futbol, basketbol ve voleybol turnuvalarımız ile kupa kazanma heyecanı yaşanıyor.

Kartlı Giriş

Yurt odalarına girerken kartlı giriş sistemini tercih ediyor ve böylece, öğrencilerimize güvenlik ve rahatlık konusunda bir başka ayrıcalık daha yaşatmış oluyoruz.

Referans

İdeal Yurtları’nda konaklamayı tercih eden öğrencilerimize, mezuniyet sonrasında iş bulmalarını kolaylaştıracak referans mektubu da veriyoruz.

İdeal Nedio

İdeal Yurtları’ndaki sosyal aktiviteleri, eğlenceyi veya gündemi takip etmek için geliştirilen idealnedio.com sosyal içerik sitesinde, isteyen öğrencilerimize editörlük imkânı sunuyoruz.

Kuaför

Ankara öğrenci yurtları arasında kuaför hizmetiyle de beğeni toplayan İdeal Yurtları, öğrencilere yaşam alanlarından çıkmadan kuaförlük ihtiyaçlarını giderme fırsatı veriyor. Ücretli olarak kuaför bölümünü kullanan öğrenciler, uygun fiyat avantajıyla bakım ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

Kültür Faaliyet

Kültürel faaliyetler, öğrencileri gerçek yaşama hazırlamak ve kişisel becerilerini güçlendirmek konusunda önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle yurdumuzda, düzenli olarak kültürel faaliyetler düzenleniyor.

Sosyal Faaliyet

Öğrencilerin sunum, liderlik, organizasyon ve kişilerarası iletişimde kendilerini geliştirebilmeleri açısından, yurdumuzda sosyal faaliyetlere önem veriyoruz. Böylece öğrencilerimizin gelişimini destekliyor ve onlara keyifli bir ortam yaratıyoruz.

7/24 Diyalog

Haftanın her günü ve her saati öğrencilerimizden gelen öneri ve istekleri dinliyor, onlarla kusursuz şekilde iletişimde kalmayı önemsiyoruz.

Siz de Ankara’daki yeni evinizi arıyorsanız, İdeal Yurtları olarak sunmuş olduğumuz ayrıcalıklardan faydalanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz!

TÜM SAYFALARI GÖR
Tumblr
Pinterest
LinkedIn
Reddit
WhatsApp
VK
Telegram